Warmtevisie Minister Kamp

AD kop warmtevisie

 Het kabinet gaat de komende jaren stimuleren dat huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer

Nieuws

 • Turnhout krijgt eerste warmtenet in de Kempen

  Voor de ontwikkeling van een warmtenet in de wijk Niefhout in Turnhout ondertekenden Stad Turnhout, verkavelaar Slim Turnhout, projectontwikkelaar ION, warmtenetbeheerder Eandis en warmteproducent en -leverancier Veolia op 8 september een samenwerkingsakkoord. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister Liesbeth Homans bevoegd voor Stedenbeleid. Het gaat om het eerste warmtenet in de Kempen. De eerste warmte zal komend voorjaar de wijk Niefhout worden geleverd.

 • Coalitie warmtenet Ede wil snelle groei naar 20.000 aansluitingen

  Op 18 september hebben Bio-energie De Vallei bv (BDV), gemeente Ede, Woonstede, provincie Gelderland en Alliander DGO een samenwerkingsovereenkomst getekend voor uitbouw van het warmtenet in Ede. De ambitie is om in vijf jaar van de aansluiting van 4.000 panden naar 20.000 te gaan.

Meer nieuws

Agenda

 • Cultureel Centrum De Spil, Roeselare, België

  Congres 2015 Warmtenetwerk Vlaanderen

  Congres van Warmtenetwerk over de ontwikkeling in Vlaanderen met parallelsessies over Vlaamse regelgeving, duurzame warmte, juridische aspecten en projecten en een gezamenlijke sessie over innovatie. ...

 • De Rode Olifant, Den Haag,

  Jaarbijeenkomst Warmtenetwerk

  Op de jaarbijeenkomst geven voorzitter en penningmeester van de stichting Warmtenetwerk een overzicht van de stand van zaken en de plannen. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.