Warmtevisie Minister Kamp

AD kop warmtevisie

 Het kabinet gaat de komende jaren stimuleren dat huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer

Nieuws

 • Marktmodellen centraal op jaarcongres 2015

  Op 4 november hield de stichting Warmtenetwerk haar zevende jaarbijeenkomst. Het voormalige Essogebouw (nu De Rode Olifant) aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag was als locatie gekozen vanwege de ligging tussen Ministerie van Economische Zaken en Provinciehuis Zuid-Holland. Achteraf bleek het ook een historisch gezien juiste plek. Hier werd na de vondst van het Slochterenveld door Esso het idee gelanceerd om een gasnet aan te leggen dat elke woning in Nederland individueel van aardgas zou voorzien. Ruim een halve eeuw later presenteerde Warmtenetwerk hier de plannen om grootschalig van aardgas over te stappen op warmte. 

 • Start warmtenet Hoogezand-Sappemeer

  Op 7 oktober is er tussen de gemeente Hoogezand-Sappemeer en Waterbedrijf Groningen een overeenkomst gesloten voor warmtelevering. Het waterbedrijf zal realisatie en exploitatie van het warmtenet in Hoogezand verzorgen.De eerste afnemers zijnSportcentrum De Kalkwijck en Het Huis voor Cultuur en Bestuur.

   

Meer nieuws

Agenda

 • AEB Amsterdam, Amsterdam,

  Excursie Noorderwarmte en AEB

  Vanaf voorjaar 2015 wordt er gewerkt aan een warmtetransportleiding van de afvalenergiecentrale van AEB naar Amsterdam-Noord. ...

 • IMOG, Harelbeke, België

  Belgium Nordic Heat Masterclass I

  De organisatie van de master class is een gezamenlijk initiatief van van de adviesorganisatie NORDIC HEAT, het Imperial College, de London School of Economics, het Europese CELSIUS project en HEATNET UK. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.