Warmtevisie Minister Kamp

AD kop warmtevisie

 Het kabinet gaat de komende jaren stimuleren dat huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer

Nieuws

 • Warmtenet Gent breidt uit

  Op 15 december 2015 ondertekenden Tondelier Development nv en EDF Luminus een contract waarmee alle 530 woningen van de toekomstige Tondelierwijk in het noorden van Gent worden aangesloten op het stadswarmtenet van EDF Luminus, via de al aanwezige warmteleidingen aan de Blaisantvest. In de wijk zelf komt een lokaal verdeelnet van 4,4 km. De warmte komt van de warmtekrachtkoppeling in de centrale aan de Ham.

 • Marktmodellen centraal op jaarcongres 2015

  Op 4 november hield de stichting Warmtenetwerk haar zevende jaarbijeenkomst. Het voormalige Essogebouw (nu De Rode Olifant) aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag was als locatie gekozen vanwege de ligging tussen Ministerie van Economische Zaken en Provinciehuis Zuid-Holland. Achteraf bleek het ook een historisch gezien juiste plek. Hier werd na de vondst van het Slochterenveld door Esso het idee gelanceerd om een gasnet aan te leggen dat elke woning in Nederland individueel van aardgas zou voorzien. Ruim een halve eeuw later presenteerde Warmtenetwerk hier de plannen om grootschalig van aardgas over te stappen op warmte. 

Meer nieuws

Agenda

 • Lelystad,

  Lokale toepassingen van LNG, bio-LNG en bio-LPG

  De ontwikkelingen bij vloeibaar methaan gaan snel. ...

 • Crown Plaza-Le Palace Hotel, Brussel, België

  The Power of Heat

  Het jaarcongres van de Europese organisatie voor warmtekrachtkoppeling Cogen Europe heeft in 2016 als thema: The Power of Heat. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.