Verslag Jaarbijeenkomst 2014

1381226880jaarbijeenkomst2013 foto pdkfoto peter de koningOp 8 oktober jongstleden had de Jaarbijeenkomst 2014 plaats in de Brabanthallen in Den Bosch, tijdens de vakbeurs Energie. De bijeenkomst dit jaar was vol optimisme over de toekomst van warmtenetten. Het thema warmtenetten en duurzame warmte begint steeds meer te leven bij de Nederlandse en Vlaamse beleidsmakelaars. Ook kunnen we ons verheugen op de aankondiging van een aantal warmtenetten in Vlaanderen, nu de regelgeving rond onder meer de energieprestaties daarvan is aangepast.

Verslag en presentaties

Nieuws

 • Periode van sterke groei voor warmtesector

  Er was grote belangstelling voor het seminar over aanleg van warmtenetten in de bestaande bouw op 21 mei in Dordrecht. De 146 stoelen in zaal Ketel 1 van het Energiehuis waren bijna allemaal bezet. De belangstelling is begrijpelijk want het grote potentieel voor warmtenetten ligt in de bestaande bouw. Gijs de Man, voorzitter van Warmtenetwerk, gaf in zijn openingsrede aan dat restwarmte en duurzame warmte een heel groot aandeel hebben in de doelstelling van het Energieakkoord. ‘We hebben lang moeten wachten op de warmtevisie van het Ministerie van EZ maar dat heeft geleid tot een beter resultaat,’ aldus De Man. Bij het ministerie heeft men nu ook een helder beeld van mogelijkheden en nog aanwezige knelpunten. De warmtesector staat nu voor een periode van sterke groei. 

 • Oproep aandelenparticipatie Warmtenet Hengelo

  Voor de op te richten BV warmtenet Hengelo kunnen marktpartijen tot 1 mei hun belangstelling voor aandelenparticipatie  kenbaar maken.  In de nieuwe BV zal het warmtenet worden uitgebreid van 1.700 woningequivalenten naar 5.000 woningen en 500.000 m2 zakelijke klanten.

Meer nieuws

Agenda

 • Londen, Groot Brittannië

  Studiereis 2015 warmtenetten in Londen

  Warmtenetten zijn in Engeland opnieuw ontdekt als een belangrijke methode om klimaatdoelen te halen. ...

 • Rotterdam, ,

  Warmte in twee dagen

  Tweedaagse cursus over  beleid en wetgeving met een overzicht van de diverse warmtenetten. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.