Warmtevisie Minister Kamp

AD kop warmtevisie

 Het kabinet gaat de komende jaren stimuleren dat huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer

Nieuws

 • Green deal Geothermie N-Brabant

  Op 14 april tekenden 16 Brabantse organisaties de Green Deal Geothermie Brabant met minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dijksma (I&M). Er zijn vijf concrete projecten met een investering van in totaal 100 miljoen euro. Hydroco en Energiefonds Brabant leveren het startkapitaal. 

 • Leden VvE kiezen voor warmtestad

  De VvE Moesstraat- Vindicatstraat heeft een overeenkomst heeft gesloten met WarmteStad voor het afnemen van warmte via het Warmtenet Noordwest. Voor deze overeenkomst moesten meer dan 70% van de leden ja zeggen op het voorstel om hun individuele gasketel te vervangen door een aansluiting op warmte.

Meer nieuws

Agenda

 • Muntgebouw, Utrecht,

  Jaarbijeenkomst warmtenetwerk 2016

  Op de jaarbijeenkomst geeft het stuur van Warmtenetwerk een overzicht van 2015 en de plannen voor 2016. ...

 • Campus Kortrijk, Kortrijk, België

  Waste heat valorization in industrial processes

  Op 23-24 mei 2016 organiseert de groep Thermische Energie in de Industrie (TEI) van de Universiteit Gent zijn vierde internationaal symposium over restwarmtevalorisatie in industriële processen. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven