Jaarbijeenkomst 2014

1381226880jaarbijeenkomst2013 foto pdkfoto peter de koningTijdens de vakbeurs Energie heeft zoals gebruikelijk de Jaarbijeenkomst van Warmtenetwerk plaats. Op 8 oktober bent u van harte welkom in de Brabanthallen. Naast de jaaroverzichten van Warmtenetwerk en Warmtenetwerk Vlaanderen staan uiteraard ook diverse presentaties rond nieuwe ontwikkelingen op het programma en is er een discussie over marktgerichte ontwikkelingen.

Voorlopig programma en inschrijven

Nieuws

 • Warmtenetwerk Nieuws september

  Met deze maand onder meer: uw stelling op de Jaarbijeenkomst?, warmtenet voor Antwerpen Nieuw Zuid, warmte opnieuw aan kop in SDE+, power-to-cold en Parijs zet nog meer in op geothermie. Ook verwelkomen wij de nieuwe leden Fortes Import District Energy Systems en Klinger Sogefiltres.

 • Warmtenetwerk Nieuws augustus

  Met deze maand onder meer: alle leidingen Leiding Over Noord gelegd, Utrechtse masterstudente wint tweede prijs DHC+ Student Awards en  inzending geopend voor de Global District Energy Climate Awards. Verder verwelkomen we deze maand de gemeente Maastricht als nieuw lid van Stichting Warmtenetwerk.

Meer nieuws

Agenda

 • Brabanthallen, Den Bosch

  Jaarbijeenkomst Warmtenetwerk

  Tijdens de Jaarbijeenkomst maakt stichting Warmtenetwerk de plannen voor het komende jaar bekend en geeft een terugblik op de lessen uit het huidige jaar. ...

 • Nijmegen

  Nationaal Warmtecongres

  Euroforum organiseert jaarlijks een warmtecongres; Warmtenetwerk is een van de netwerkpartners. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.