Warmtevisie Minister Kamp

AD kop warmtevisie

 Het kabinet gaat de komende jaren stimuleren dat huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer

Nieuws

 • Vlaamse netwerkbedrijven vormen warmtebedrijf

  De Vlaamse netwerkbedrijven Eandis en Infrax bundelen hun activiteiten op het gebied van warmtenetten in een nieuw warmtebedrijf met de naam warmte@vlaanderenHet nieuwe warmtebedrijf is een schitterend voorbeeld van een duurzaam energieproject voor de toekomst’, zegt Bart Tommelein, Vlaams Minister van Energie.

 • Enthousiasme op jaarbijeenkomst 2016

  Vol enthousiasme presenteerden Saskia Hagedoorn, Robert Crabbendam, René Prop en Dick Jansen de ontwikkelingen bij de warmtenetten in Vierpolders, Alkmaar, Dordrecht, Westland, Veenendaal en Groningen. Ze maakten de groeipotentie zichtbaar waarover het bestuur van warmtenetwerk druk confereert aan de door EZ georganiseerde warmtetafels. 

   

Meer nieuws

Agenda

 • DNV GL, Arnhem,

  Heat meets Power

  Minister Kamp van EZ heeft  in de Warmtevisie aangegeven dat het aardgas in de bebouwde omgeving eindig is. ...

 • Hamburg, Duitsland

  Studiereis Hamburg

  Bedrijfsbezoek Vattenfall en excursies naar innovatieve netwerken. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen per regio

In het Energierapport beschrijft het Ministerie van Economisch Zaken de opties om gasketels te vervangen door duurzame warmtebronnen. Opties als diepe geothermie en restwarmte uit de industrie kunnen alleen collectief met warmtenetten. Zonnewarmte, houtstook en warmtepompen kunnen zowel collectief als individueel. In het Energierapport worden geen keuzes gemaakt want de beste oplossing is afhankelijk van lokale omstandigheden. Daarvoor moeten er op lokaal en regionaal niveau warmteplannen worden gemaakt. 

English

The Dutch association for district heating & cooling has as members utilities, contractors, suppliers, municipalities, research organizations, universities, consulting engineers and financial consultants.

Learn more about district heating and cooling in the Netherlands in the article TImes are changing published in Decentralized Energy 1/2016 (Penwell).

 

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven