Verslag Jaarbijeenkomst 2014

1381226880jaarbijeenkomst2013 foto pdkfoto peter de koningOp 8 oktober jongstleden had de Jaarbijeenkomst 2014 plaats in de Brabanthallen in Den Bosch, tijdens de vakbeurs Energie. De bijeenkomst dit jaar was vol optimisme over de toekomst van warmtenetten. Het thema warmtenetten en duurzame warmte begint steeds meer te leven bij de Nederlandse en Vlaamse beleidsmakelaars. Ook kunnen we ons verheugen op de aankondiging van een aantal warmtenetten in Vlaanderen, nu de regelgeving rond onder meer de energieprestaties daarvan is aangepast.

Verslag en presentaties

Nieuws

 • Warmtenetwerk Nieuws: Budget voor fase 6 SDE+

  In voorgaande jaren was het budget voor duurzame energieregeling SDE+ al in de eerste fasen op, nu zijn we bij de zesde fase en is er nog een miljard over. Dat biedt kansen voor de verduurzaming van warmtecentrales met zon(thermisch). De aangekondigde praktijkdag hout als brandstof levert een andere methode van verduurzaming op. 

 • Warmte bij BNR

  Warmterotonde biedt kansen aan flexibele warmteoplossingen in Zuid-Holland. 

Meer nieuws

Agenda

 • Van der Valk Hotel, Houten

  Meten van warmte

  Bij elektriciteit en gas zijn we gewend dat het actuele verbruik is in te zien zodat de energiebewuste consument zijn gedrag hierop kan aanpassen. ...

 • Nijmegen

  Nationaal Warmtecongres

  Euroforum organiseert jaarlijks een warmtecongres; Warmtenetwerk is een van de netwerkpartners. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.