Verslag Jaarbijeenkomst 2014

1381226880jaarbijeenkomst2013 foto pdkfoto peter de koningOp 8 oktober jongstleden had de Jaarbijeenkomst 2014 plaats in de Brabanthallen in Den Bosch, tijdens de vakbeurs Energie. De bijeenkomst dit jaar was vol optimisme over de toekomst van warmtenetten. Het thema warmtenetten en duurzame warmte begint steeds meer te leven bij de Nederlandse en Vlaamse beleidsmakelaars. Ook kunnen we ons verheugen op de aankondiging van een aantal warmtenetten in Vlaanderen, nu de regelgeving rond onder meer de energieprestaties daarvan is aangepast.

Verslag en presentaties

Nieuws

 • Nieuws en kerstgroet

  In deze nieuwsbrief onder meer: prettige feestdagen en een warm 2015, AkzoNobel levert gratis restwarmte, call voor investeringssteun groene warmte en restwarmte Vlaanderen, en hoogbouw haalt energieprestaties alleen met warmtenetten.

 • Presentaties Meten van warmte

  De presentaties van de workshop 'Meten van warmte', gehouden op 30 oktober 2014, zijn nu na te lezen op deze website. De workshop is georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse meetbedrijvenvereniging VMNed. In het komende nummer van Warmtenetwerk Magazine kunt u meer lezen over deze activiteit.

Meer nieuws

Agenda

 • Rotterdam

  Cursus: Warmte in 2 dagen

  Deze cursus brengt u op de hoogte van de stand van zaken bij warmtenetten op het gebied van techniek, exploitatie, beleid en wetgeving. ...

 • Sønderborg, Denemarken

  District heating – a good investment for your city

  Aan de hand van warmtenetexperts en het Deense energiemodel probeert deze 2-daagse seminar te inspireren om tot warmteoplossingen voor de eigen stad of regio te komen. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.