Warmtevisie Minister Kamp

AD kop warmtevisie

 Het kabinet gaat de komende jaren stimuleren dat huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer

Nieuws

 • Reorganisatie Energiedirecties EZ

  Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken gaat voor de sector energie naar een nieuwe organisatie. De nieuwe structuur is het antwoord op de uitdagingen van het Energieakkoord, de daling van de aardgaswinning en de EU-plannen voor een Energie-Unie. 

 • Wijzigingen EMG

  Met de Energieprestatienorm voor Maatregelen op Gebiedsniveau (EMG) kan de invloed van een collectief energiesysteem worden verrekend in de energieprestatie van de aangesloten gebouwen. Sinds 2011 is de EMG beschikbaar als ‘voornorm’. Na een herziening krijgt de EMG  de status van een NEN-norm. 

Meer nieuws

Agenda

 • DWA, Bodegraven,

  Warmtenetten: klaar voor een warm onthaal?

  DWA organiseert op donderdag 1 oktober 2015 een seminar – met inspirerende presentaties en een actief debat –  waarin warmtenetten worden belicht vanuit het perspectief van de afnemer van warmte. Met pitches van praktijkvoorbeelden en de laatste ontwikkelingen! ...

 • Brabanthallen, 's Hertogenbosch, NL

  Energie 2015

  Jaarlijkse vakbeurs voor professionals op het gebied van energie. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.