Jaarbijeenkomst 2014

1381226880jaarbijeenkomst2013 foto pdkfoto peter de koningTijdens de vakbeurs Energie heeft zoals gebruikelijk de Jaarbijeenkomst van Warmtenetwerk plaats. Op 8 oktober bent u van harte welkom in de Brabanthallen. Naast de jaaroverzichten van Warmtenetwerk en Warmtenetwerk Vlaanderen staan uiteraard ook diverse presentaties rond nieuwe ontwikkelingen op het programma en is er een discussie over marktgerichte ontwikkelingen.

Voorlopig programma en inschrijven

Nieuws

 • Warmtenetwerk Magazine Herfst 2014

  De nieuwste editie van Warmtenetwerk Magazine is uit. In dit nummer onder meer een interview met Teun Bokhoven van de Duurzame Energie Koepel, een uitgebreid verslag van de studiereis naar Zweden en een kijkje bij het Europese project Celsius. Verder een oproep om alle warmtenetten in de Nederlanden in kaart te brengen voor een nieuwe editie van het boek Warmte in de Nederlanden.

 • Extra presentatie Jaarbijeenkomst

  Op 8 oktober houdt Stichting Warmtenetwerk weer de Jaarbijeenkomst tijdens de Vakbeurs Energie. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we de ontwikkelingen binnen het Warmtenetwerk en kijken we naar bijzondere praktijkvoorbeelden, de Warmtevisie en de maatschappelijke discussie. Aan het eerder gepubliceerde programma mogen we nu ook een presentatie toevoegen over het warmtenet in de stad Antwerpen. Meer informatie en inschrijven.

Meer nieuws

Agenda

 • Gallowayzaal in Congrescentrum 1931 (naast de Brab, Den Bosch

  Jaarbijeenkomst Warmtenetwerk

  Tijdens de Jaarbijeenkomst maakt stichting Warmtenetwerk de plannen voor het komende jaar bekend en geeft een terugblik op de lessen uit het huidige jaar. ...

 • Nijmegen

  Nationaal Warmtecongres

  Euroforum organiseert jaarlijks een warmtecongres; Warmtenetwerk is een van de netwerkpartners. ...

Meer komende evenementen

Warmteplannen verplicht!

Uiterlijk 31 december 2015 moeten de lidstaten van de EU een uitgebreide beoordeling gereed hebben van het potentieel voor warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming en -koeling. Deze eis staat in de nieuwe EED (Energy Efficiency Directive) die door het Europees Parlement is aangenomen.

Op basis van de EED kunnen lidstaten niet alleen aan centrales eisen stellen voor het nuttig gebruiken van restwarmte, maar ook aan de industrie bij nieuwbouw en renovatie. Verder moeten de lidstaten met hun eigen gebouwen een voorbeeld geven bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Ook aansluiting op een warmte- en/of koudenet valt hier onder.

LinkedIn-groep

Beleid dat warmte uitstraalt

1268247718WN MANIFEST 2020 DEF 1

Verduurzaming van de warmtesector met 20 procent is mogelijk in 2020. Het manifest van de Stichting Warmtenetwerk, dat u hier gratis kunt downloaden, legt uit hoe.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond warmtenetten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal eenmaal per maand en kent extra edities rond congressen en/of belangrijk beleidsnieuws.

Inschrijven

DHC+

DHCplus logo

Warmtenetwerk is lid van het Europese technologieplatform voor warmte- en koudenetten DHC+ in Brussel.