Logo Stichting Warmtenetwerk

Juridische aspecten van warmte en koude

Michelle de Rijke

Michelle de Rijke is advocaat bij Bird & Bird, waar zij de energiegroep leidt. De energiegroep bestaat uit advocaten, notarissen en fiscalisten en is regelmatig betrokken bij duurzame energieprojecten waarbij warmte en/of koude als energiebron wordt gebruikt. De juridische advisering van Bird & Bird betreft onder meer het opstellen en beoordelen van contracten, adviseren over energie-infrastructuur (zoals eigendom, opstal, erfpacht en netbeheer), kabel- en leidingschades, aanbestedingen, regulering van warmtetarieven, subsidies, vergunningen/ontheffingen en octrooien.

Michelle volgt de nieuwe warmtewetgeving op de voet. Zij spreekt regelmatig op congressen en seminars. Recentelijk heeft zij bijvoorbeeld een masterclass verzorgd over duurzame energieprojecten voor de provincie Zuid-Holland en tijdens het Nationaal Energieforum gaf zij een lezing over de nieuwe Elektriciteitswet, Gaswet en Warmtewet.

Michelle: "De meeste keuzes in het ontwikkelingsproces van een duurzaam energieproject hebben juridische implicaties. Het is dus belangrijk dat de betrokken partijen zich hiervan al bij aanvang bewust zijn."

T: +31 (0)70-353 88 02
W: www.twobirds.com

Contact

Naam:
E-mail
   
Onderwerp:
Vraag:
   
 

Of contacteer ons via:

Secretariaat F&B
Postbus 77
1200 AB Hilversum
T: 035 - 683 88 33

Boek Warmte in de Nederlanden

Warmte in de Nederlanden Jaarlijks gooien we in Nederland aan restwarmte het equivalent van maar liefst 15 miljard m3 aardgas weg. Om die al beschikbare warmte of koude te benutten is infrastructuur nodig: warmte- en koudenetten. Wie daarbij nog de associatie heeft met de stadsverwarming in het voormalige Oostblok, zal met dit boek genezen worden. In deze herziene editie komt ook de situatie in Vlaanderen aan bod.

Lees verder